Finalloppet

Intervju efter fjärdeplatsen i VM-finalen på K1 500 m

Lyssna: Johannes Barsk efter fjärdeplatsen i VM-finalen på K1 500 meter

Intervju inför VM-finalen

Lyssna: Johannes Barsk är VM-finalklar

Barsk laddar inför VM – Västerbottensnytt

SM veckan Hofors 2011

Nu är jag på SM i Hofors vilken vecka det har varit för mig hittills. Första dagen inleddes med K1 500m där jag kände att jag hade min största chans att ta SM guld på och ja jag lyckades vilken känsla det var. Jag gjorde mitt livs lopp hade absolut inga krafter kvar när jag gick i mål. Senare samma kväll ringde Förbundskaptenen och sa att jag skulle få representera Sverige på VM på samma distans vilken dag. Jag fick för ca en vecka sedan veta att jag inte skulle få köra VM vilket gjorde mig väldigt revanschsugen för jag tycker jag har visat hela året på alla tävlingar att jag borde få köra på VM men det hade vi olika åsikter om. Men efter SM guldet så ändrade förbudskaptenen sig.  Sen idag så fick jag brons på K1 1000m vilket också är en bra prestation från min sida men jag tycker inte att jag gjorde ett så bra lopp men jag måste erkänna att jag hade väldigt svårt att ladda om från gårdagens guld.

Guld loppet

Säsongspremiär

Nu har säsong 2011 dragit igång. Jag var och tävla nu i helgen som var i Lilla Edet utanför Göteborg. Det är alltid nervöst med första tävlingen för året för det är då man får första kvittot på hur man har svarat på vinterträningen.  Jag har känt mig starkare än någonsin på vinterträningen detta år. Det visade sig bra på tävlingsbanan också jag var med och kriga mycket bra på 1000m där jag tog en stabil tredje plats bakom Markus Oscarsson som var tvåa och Anders Gustafsson som var etta. Sen körde jag också halva sträckan 500m på söndagen där jag var med och krigade länge mot regerande Världsmästare Anders Gustafsson. Jag höll i bra och knep en klar silverplats. Känns väldigt kul att säsongen är igång och att jag fick bästa tänkbara start på säsongen.

K2 500m Final, JWM 2003

Ett litet klipp farsan lyckades hitta.

Höstläger i Florida

Inslag i västerbottensnytt

Idag gjorde jag ett reportage i västerbottensnytt och så här blev det.

EM i Spanien

Jag fick i dagarna veta att jag har blivit uttagen att representera Sverige på EM i Trasona Spanien. Känns väldigt kul. Jag ska köra K4a 1000m. Nästa vecka ska jag åka till Strömstad på läger inför EM.